Fritidsfiskarnas blogg

Fritidsfiskarnas blogg

Om bloggen.

Denna blogg kommer att vara medlemmarnas portal där de själva kan göra inlägg, eller dela med sig av olika tipps som kan göra fisket lite enklare, samt och lägga in fiskerapporter.

Vid frågor skicka mail till: kontakt@fritidsfiskarna.com

Tillbaka till hemsidan:www.fritidsfiskarna.com

Helnessund dag 3

Rapporter.Skapad av Roberto M. sön, maj 11, 2014 00:32:13

Måndag.

Kanonväder och perfekta förutsättningar för bra fiske med vindar mellan 2-3 s/m och strålande solsken.

Helt ovetande så började vi fiska av de grundtoppar på djupet som fanns utanför den södra viken och vid första stopp och första släpp suger det till i mitt spö. Det blir tung gung direkt och efter minuts pumpande kan dagens största torsk landas på 11,4kg. vi letar vidare och timmen senare landar vi ytterligare en fin torsk som kan vägas upp till 11kg prick.

De stamgäster som var med i fiske gänget som gjorde sitt 6:e år visste precis var de skulle åka då de blåste ut på det öppna havet till ett väl känt grundtopps område som alltid hållit stora mängder grövre torsk. De åkte så långt ut att de helt enkelt försvann i horisonten när de i full gas blåste ut till havs, och helt riktigt så hade samtliga i dessa båtar fyllt sina baljor med torsk mellan 7-10kg.

Själva nötade vi vidare längre in mot land och letade efter grundtoppar att släppa på och vi landade en skaplig mängd torsk mellan 5-8kg . Där emellan landades det en hel del lubb med en topp på 4,3kg som visade sig bli veckans största lubb, och ett par långor modell mindre.

Själv lyckades jag tappa 2 drömfiskar som skulle ha räddat min vecka helt klart. Det börjad först med ett brutalt hugg på 40meter som övergick i att pumpa upp något som kändes som stor sten som utan fight bara följde med när jag långsamt pumpade upp den. Efter ett par minuters pumpande då det återstod ca 8 meter kvar under båten kunde vi se ett stort gap som var på väg upp mot våran båt, en bre flabb ”marulk” satt på kroken och bara gapade i sin väg upp mot båten, men i samma ögonblick som vi såg den så släppte den från kroken och bara försvann ner i djupet, den var helt enkelt inte riktigt krokad och att uppskatta en vikt på denna är helt omöjligt.

Nästa fisk var av betydligt grövre kaliber då jag släppte ner en 400grams sill pilk mot en närliggande 40 meters topp och dunkade den 2 gånger i botten, och sedan sa det bara pang i spöet och jag höll bokstavligen på att skita ner mig på plats då det hugget var något var något av det brutalaste jag varit med om i mitt liv. I ca 15 minuter fick slita för kung och fosterland med att rubba det som stångades på botten, min utrustning fick verkligen bekänna färg då jag var helt övertygad om att ingenting skulle hålla mot denna urkraft som skulle jobbas upp, jag uppskattar jag lyckade jobba upp denna best ca 5 meter över botten under tiden som det endast gjorde stora tunga stångningar väldig likt en större gös men 10 gånger värre, sedan var det helt tomt på andra sidan och besvikelsen var total. Aldrig i mitt liv har jag varit med om något likanden och denna kraft och tyngd går helt enkelt inte att beskriva utan att man måste vara på plats för att förstå detta, mycket pekar på att det rörde sig om en hälleflundra modell STOR men det kommer vi aldrig att få reda på tyvärr.

När samtliga båtar var i hamn för att käka dagens middag var många i full gång i rensrummet med fiskrensningen. En av de båtar som blåst ut mot havet var 3 yngre grabbar från Skåne som gjorde sin första fiskeresa och de hade bara hängt på de andra båtarna helt ovetandes på var de skulle fiska, och gissa om de gjorde rätt? För när de styrde in i hamn visade det sig att de hade landat en hälleflundra på 60kg som ena killen drillat i ca 30 minuter innan de lyckats lyfta in den i båten efterföljt av full kalabalik. Denna hälleflundra blev veckans största och vägdes upp till 60kg och 168cm lång en sjukt stor fisk.

  • Kommentarer(0)//blogg.fritidsfiskarna.com/#post72