Fritidsfiskarnas blogg

Fritidsfiskarnas blogg

Om bloggen.

Denna blogg kommer att vara medlemmarnas portal där de själva kan göra inlägg, eller dela med sig av olika tipps som kan göra fisket lite enklare, samt och lägga in fiskerapporter.

Vid frågor skicka mail till: kontakt@fritidsfiskarna.com

Tillbaka till hemsidan:www.fritidsfiskarna.com

Misslyckad - Lyckad!

Rapporter.Skapad av Roberto M. mån, september 30, 2013 15:58:09

Lördagens fiske var tänkt att läggas i en sjö som jag inte besökt under året, men där jag la flertalet pass förra året i barnkammaren med grymt mängdfiske. När jag kom fram i gryningen så böjande det med att visa sig vara helt omöjligt att rampa i båten utan vadarstövlar, vilket funkade för mig då de alltid är med i bilen i beredskap. Efter detta kunde jag även hjälpa arbetskollegan som också skulle fiska i samma sjö. Vi glider ut på sjön som guppar av en lätt bris från kyliga norr vilket biter sig en en gång igenom kläderna. Timmen senare efter 1 landad gös under kilot ringer en frustrerad kompis som är på väg hem från en annan sjö, då han fick avbryta fisket då vinden från blivit så påtaglig att fisket var helt omöjligt. Han undrar hur vädret är hos oss och det är helt ok med lätt bris från norr så det är ingen fara.

Så fel jag hade då stunden senare slår vinden även till på våran sjö, och gässen börja att byggas upp mer och mer frekvent vilket gör det till slut helt omöjligt för oss att fortsätta fiska, vilket tvingar även oss att bryta för dagen efter knappa 3 timmars fiske. Jag landar 2 gösar till under kampen med vinden där morgonens största vägs upp till blygsamma 2,1kg.


Söndag.

Söndagsvädret visade sig vara raka motsatsen till föregående dag, så jag och mellandottern har ett par timmar över vilket vi vill förlägga på en av de närmare sjöarna som jag senast besökte för att par månader sedan. Tanken är att köra bottenvertikal för att dottern skall få känna på hugg ha chansen att landa några gösar.

Mycket riktigt så visar det sig att gösarna börjat samla sig fläckvis och mer koncentrerat utmed kanterna till djupet. Vi kan stanna ganska omgående över en fläck med gösar och släpper ner våra jiggar för att direkt kunna dra upp en dubblé. Fisket håller på så här de 4 timmar som vi avverkar på sjön, med flertalet hugg och många missade hugg för Olivia.

När vi avbryter för dagen kan vi summera med att ha landat 24st gösar där den största vägdes upp till 2,3kg.

//Skitfiske.  • Kommentarer(0)//blogg.fritidsfiskarna.com/#post62