Fritidsfiskarnas blogg

Fritidsfiskarnas blogg

Om bloggen.

Denna blogg kommer att vara medlemmarnas portal där de själva kan göra inlägg, eller dela med sig av olika tipps som kan göra fisket lite enklare, samt och lägga in fiskerapporter.

Vid frågor skicka mail till: kontakt@fritidsfiskarna.com

Tillbaka till hemsidan:www.fritidsfiskarna.com

Studiedag.

Rapporter.Skapad av Roberto M. tor, september 26, 2013 16:17:19

Igår var det studiedag och vad passar bättre än att tillbringa denna dag på sjön tillsammans med pappa.

Gårdagens fiske dag blev till slut en skön dag på sjön. Morgontimmarna var riktigt kalla vilket gjorde att vi efter bara 1 timmas fiske begav oss in till närmsta ö för att göra upp en brasa, och få tillbaka lite värme innanför alla de lager kläder som vi hade på oss. Nordliga vindar på 2s/m räcker när termometern visar -3° för att bita sig igenom samtliga kläder och kyla ner en, så morgonbrasan gjorde susen.

En timma senare var det behagligare temperaturer så då kunde vi påbörja vårat letande efter pelagiska krigare. Vi började fisket med att släppa varannan gång på de ekon som jag valde att stanna över, och jag valde att inte var så kräsen denna dag då jag ville hellre att det skulle nappa lite mer än att bara leta hela tiden. De första släppen börjar med några försiktiga gösar som direkt visar intresse för jiggen men väljer att simma vidare. Stunden senare kan jag kroka dagens första och största gös på 4,4kg och då ökar förhoppningarna för Tilda att hon ska få sin första prickskyttegös.

Helt riktigt så får hon ett hugg som lyckas kroka omgående, och hon får jobba lite då denna gös inte vill erkänna sig besegrad utan rusar och stångas mot en helt oerfaren 10 åring. Tills slut så bryter den ytan visar sig vara en fin gös på 2,2kg och nytt pb för Tilda som är helt överlycklig.

Senare på dagen får Tilda ytterligare en gös på 2kg, och även denna bjuder på lite motstånd.

Många släpp blir det under dagen och många missa mothugg både av mig och Tilda. Den sista timmen får jag ytterligare en fin gös på 4,3kg.

Vi summerar dagen till total 15 landade gösar många små runt kilot, och många hugg som gick förlorade. Eftermiddags fisket blev både rogivande och skön med svag bris och skinande sol, helt enkelt en skön dag på sjön.

//Skitfiske
  • Kommentarer(0)//blogg.fritidsfiskarna.com/#post61