Fritidsfiskarnas blogg

Fritidsfiskarnas blogg

Om bloggen.

Denna blogg kommer att vara medlemmarnas portal där de själva kan göra inlägg, eller dela med sig av olika tipps som kan göra fisket lite enklare, samt och lägga in fiskerapporter.

Vid frågor skicka mail till: kontakt@fritidsfiskarna.com

Tillbaka till hemsidan:www.fritidsfiskarna.com

Äntligen ute på sjön igen.

Rapporter.Skapad av Roberto M. mån, augusti 19, 2013 12:27:13

Äntligen kunde jag i helgen ge mig ut ett par timmar ensam för lite fiske. Prognoserna visade starka sydliga vindar och mycket regnskurar vilket inte är optimalt för självförtroendet och vertikalfisket.

När man vet att man inte har vädrets makter med sig gäller det att planera en passande sjö av mindre storlek där man kan hitta en del platser med lite läsidor som är fiskbara.

Väl framme vid sjön stötte jag på lite problem omgående.

Sommarens kanonväder har sina spår i alla sjöar runt omkring då vattennivåerna är grymt låga, vilket gör båtiläggningen problematisk om man lägger i båten från en naturramp.

Men som tur är, är jag alltid förbered på detta och har alltid mina vadarbyxor med mig i bilen, vilket underlättar båtiläggningen när man kan dra i båten på grunt vatten från aktern.

När jag väl var ute runt 13:30 la jag de första 2 timmarna på att leta efter pelagiska predatorer på djupet, och lyckades lura upp två godkända matgösar á 3 respektive 2,6kg.

Efter detta gav jag upp sökandet efter pelagiska gösar pga. det var helt omöjligt att kunna se någonting under 7 meter på lodet. Vissa dagar är det helt omöjligt i vissa sjöar att urskilja fisk från gytter pga. språngskikt/algblomning.

Så jag begav mig till en lite mindre djuphåla i sjön som låg väl skyddad från dagens vindar. Jag hinner inte mer än komma fram till kanten av hålan som går från 3 till 7 meter, när ser en hel samling fiskar som ligger och trycker strax över botten på 7 meter.

Det visar sig vara stor göskonferens på botten av hela denna brant, då det står fullt med gösar utmed branten som sträcker sig ca 100meter.

Så här lägger jag resterande tid av mitt pass och varvar drillningar och missade mothugg, då det i stort sett hugger på varenda släpp. Ibland kan bottenvertikal vara hur kul som helst när det hugger så frekvent som denna dagen. Fiskarna ligger på runt kilot och upp strax över 2 kilos strecket.

Jag bommar 2 finare fiskar som antagligen var på jag efter dessa mindre gösar, där ett av mothuggen verkligen satte mitt vj. spö på prov och jag kunde höra hur det knakade i hela ryggraden.

Runt 18:30 avbryter jag för dagen och kan summera eftermiddagen till 29st landade gösar med en topp på 3kg och ett tiotal runt 2kg strecket. Samtliga levererades av samma jigg (pearl jam) vilket visade sig vara helt oemotståndlig för dagen.

Skitfiske!  • Kommentarer(0)//blogg.fritidsfiskarna.com/#post53