Fritidsfiskarnas blogg

Fritidsfiskarnas blogg

Om bloggen.

Denna blogg kommer att vara medlemmarnas portal där de själva kan göra inlägg, eller dela med sig av olika tipps som kan göra fisket lite enklare, samt och lägga in fiskerapporter.

Vid frågor skicka mail till: kontakt@fritidsfiskarna.com

Tillbaka till hemsidan:www.fritidsfiskarna.com

Fiske med många fäll.

Rapporter.Skapad av Roberto M. lör, mars 30, 2013 22:19:41

Långfredagen blev till ett långt pass med mycket aktivitet och många fäll vilket var roligt för mitt sällskap för dagen.

Denna dag kunde den efterlängtade ismetepremiären för Tilda tillsammans med sin pappa avverkas. Efter ett par inställda försök tidigare helger kunde vi äntligen ge oss på ett fiskepass.

Strax efter 07:00 trampar vi ut på sjön med varsin pulka mot det planerade fiskestället.

Jag hittar ganska omgående djupkanten som vi ska fiska på, och väljer att lägga mörtarna på 5,5-6 meters djup, och sedan lägger jag 3 spön pelagiskt på 2 meter över 13 meters djup.

Vi hinner komma till 3:e spöet när första fället kommer och snabbt rusar vi fram till spöet ser hur linan rusar i rullen, så jag lägger in mothugget direkt och det svarar ganska så bra och minuter senare kan vi landa dagens första gös på 2,2kg.

Efter detta hinner vi lägga ut ytterligare 2 spön när nästa fäll kommer och det blir Tildas tur att lägga in mothugget, men tyvärr så bommar hon en lite mindre gös precis i hålet.

När alla spön är utplacerade slår vi upp vindskyddet inväntar kommande fäll.

Vi varvar dagen med många sporadiska fäll och kör med vartannat mothugg var. När dagen nått sin ende och vi packar ihop allt så kan vi summera dagen enligt följande. 6 landade gösar och 1 gädda, totalt så har vi runt 20 fäll under dagen med några som spottar och några som bommas vid mothugget.

Tyvärr så blir det ingen landad gös för Tilda denna dagen, då hon är helt ny till detta fisket som kräver lite mer känsla och träning i mothugget och drillningen, sedan kan man inte begära mer av en 10 åring än att hon ska ha roligt.

  • Kommentarer(0)//blogg.fritidsfiskarna.com/#post51